27 Şubat 2013 Çarşamba

Suriye'de CIA-MI6* Operasyonları ve Sabotajlar


*MI6: 6 Nolu Askeri İstihbarat Birimi (Military Intelligence Section 6)


www.globalresearch.ca

Çeviri Haber
Burak Biçer




- Suriye’de yaşanan olayları en iyi şekilde yansıtan bu makale, 2012 yılının Şubat ayında, deneyimli savaş muhabiri Felicity Arbuthnot tarafından yazılmış ve aynı yıl Global Research’ta yayınlanmıştır. -

Bu makale medyanın yanıltıldığı, nesnel gerçekliklerin üzerinin örtüldüğü ve yalanların bir şekilde tarihin sayfalarına yedirilmeye çalışıldığı bir zamanda, ABD-NATO güdümlü şeytani emellere hizmet eden terörizm kavramının İstihbarat birimleri tarafından nasıl ustaca kullanıldığını göstermektedir. Bunun için ulus-devletlerin çöküşünü başlatan özellikle “tiranlık” ve “kendi masum halkını öldürme” üzerinden saldırılarını dayanak olarak gösteren bu yapı demokrasi yanlısı bir görünüme bürünerek hedef ülkeye saldırıyı Esed örneğinde olduğu gibi uluslararası kamuoyunda meşru kılma çabasındadır. 
Basına sızdırılmış ABD-İngiltere istihbaratlarının belgeleri 1957:
- Liberal güçlerin hareket serbestini kolaylaştırmak için o bölgedeki kilit isimlerin saf dışı bırakılması ve böylece daha en başından bunu başarmak için ayaklanmanın durdurulması gerekmektedir.
- Suriye’deki iç karışıklıklar müdahale için olgunlaşmıştır ki CIA buna hazırlanmaktadır. MI6 ise bölgedeki isyancılarla beraber hareket edecek , Olayları sadece Şam’da değil ülke geneline dağıtarak rejime darbe vuracaktır. Dahası sınırlarda gerekli korkunun yaratılması ve sınır çatışmaları, Suriye’ye müdahale için bir olanak sağlayacaktır.
- Bu sırada CIA ve MI6’nın hem psikolojik olarak hem de doğrudan eylemlerle bölgedeki tansiyonu yükseltmesi gerekmektedir. 

Bu belgeler ışığında Suriye’de gerçekten ne olduğu konusunda ve daha 10 yıl önce zamanının Atatürk’ü olarak da anılan, şimdi ise ABD’nin ve bir grup Avrupa ülkesinin desteğini alan Suriyelileri hunharca öldüren “psikopat” derecedeki diktatör Esed’in, bir an önce gitmesi konusunda kafası karışık olan birisi için işin özünü anlamak gerçekten kolay mıdır?
Bunu anlamak için şu soruyu sormak gerekir: Son zamanlarda, 2003 yılında basına sızan belgelerde olduğu olduğu gibi, ABD ve İngiltere’nin Suriye’ye karşı herhangi bir savaş tehdidinde bulunduğu haberi, Avrupalı gazeteler tarafından özellikle BBC tarafından o dönem yanlışlıkla atlanmış olan bir haber, verilmiş miydi?
O yıllarda yani 2003’te Irak’ın işgal altında olduğu yıllarda, Londra Üniversitesi Uluslar arası Tarih bölümünden Matthew Jones 1957 yılında ABD ve İngilitere gizli istihbarat servisleri arasında yapılmış olan anlaşmanın belgelerini bulur. O zamanın ABD Başbakanı Dwight Eisenhower ve İngiltere Başbakanı Harold Macmillan arasında yapılan bu anlaşma bir cümleyle şöyledir: 
- CIA- MI6 işbirliğinde hazırlanan plan: sahte sınır çatışmaları-olayları hazırlayıp Suriye’ye komşu olan Batı yanlısı devletlerle ülkeye müdahale için ortamın hazırlanması.
Planın temelinde o zamanın Başbakanı Shukri al-Quwatli’nin desteklediği güç odakları vardı. Hedefte ise Askeri İstihbarat başkanı Abd al-Hamid Sarraj, Suriye Genel Kurmay Başkanı Afif al-Bizri ve Suriye Komünist Partisi başkanı Khalid Bakdash vardı. 
Washington’da Ekim 1957’de hazırlanan belgede:
“Liberal güçlerin bölgede aktif olabilmesi için rejimin askeri güç kapasitesini düşürmek ve onu kullanabilmesini engellemek... mümkün olan en kısa sürede sonuç alabilmek için özellikle yönetimde kilit isimlerin saf dışı bırakılması...”
“Bu kilit isimlerin ortadan kaldırılması meselesi ise bölgede isyan hareketinin ilk aşamasında başlatılmasıyla ve o andaki gelişmeler ışığında halledilmelidir.”

İlgili linkler:

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=25955
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-14703995http://www.guardian.co.uk/politics/2003/sep/27/uk.syria1
http://www.jadaliyya.com/pages/index/4237/us-on-un-veto_disgusting-shameful-deplorable-a-tra
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=25955

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder